Tipuri de legaturi chimice exemple

XeF2 prezinta geometrii modificate de existenta electronilor neparticipanti. De asemenea au o pronuntata tendinta de a da mai multe Stari de oxidare Valenta variabila iar legatura Ionica apare doar la Sarcini MICI + 1 sau + 2. Aceastǎ legǎturǎ determinǎ ca moleculele sǎ se atragǎ réciprocité si sǎ aparǎ o orientare particularǎ intre moleculele APEI. Molecula DIN Sarea de bucătărie se formează printr-o asemenea legătură ionică: un Atom de sodiu cedează un électron unui Atom de Clor. In cristalele ionice solide sarcinile ionilor sunt subunitare sau ceva mai mici de un numar intreg. DIN acelasi motiv BF3 are forma apropiata de T iar XeF2 forma liniara PE cand SF4 adopta o forma deosebita (de Sea) dupǎ cum se observǎ in Fig. Macromolecula sont Masa moleculara uriasa (peste 100. Cele Două tipuri simple de legături CHIMICE sunt legătura covalentă şi ionică. Molecula poate fi definita ca fiind un Grup discret de atomi mentinuti Impreuna prin legaturi CHIMICE. Hibridizarea sont loc in procesul formarii legaturii CHIMICE. Spre deosebire de covalențe, legăturile metalice sunt nesaturate, nelocalizate și nedirijate în spațiu, CEEA ce AR explica plasticitatea metalelor.

Sodiul este un metal DIN Grupa I A si are un électron de Valenta, pe care l poate CEDA si formeaza configuratia stabila a gazului néon inerte. Valoarea ponctului de topire este determinata de interactia Care se stabileste conce nucleul unui Atom si nvelisul Electronic al altui Atom vecin. CL cedeaza electroni si formeaza atomi de Clor. De aceea punctele de topire ALE substanțelor ionice sunt mai ridicuate. Concluzie: O substanță ionică este neutră DIN Punct de vedere Electric. Legătura covalentă se realizează între Două qui sau nemetale. Legătura ionică se realizează între un metal şi un nemetal. Consecinta va fi aceea ca moleculele adopta o Geometrie care sa le permita perechilor de electroni sa se aseze Cat mai departe unele de altele-Geometrie care este foarte apropiata de Geometria observata experimental.

Fig. Acestea difera mai mult prin Modul matematic de tratare Concluziile fiind similare. Acesta depinde de diferenta de electronegativitate dintre cele doua Elemente (Vezi Fig 3. Conventionnel, se termine Ionica o legatura dintre Elemente ALE voiture electronegativitati difera cu mai mult de 1,8, deci procentul de caracter ionique este mai mare de 55%. Pauling termine că prin Transfer de electroni de la un Atom la altul se formează și structuri ionice. Aceasta legatura IA nastere intre Elemente cu caracter chimic diferit, deci cu diferente mari de electronegativitate. Sont la baza orientarea tetraedrica a electronilor Dar Geometria molécule este influentata de electronii neparticipanti in sensul amintit antérieur. Na este înconjurat de 6 Ioni de Cl, iar union de CL este înconjurat de Ioni de Na (raportul de combinare dintre Ioni de Na și CL este de 6:6).

Combinatiile formate prin legaturi coordination denumite combinatii complexe sunt formate dintr-union central (Metal) si liganzi. Exista doua componente ALE acestor forte, una de atractie si Alta de respingere.

大学シリーズ

男子フューチャーズ

女子サーキット

PAGE TOP